Werk in opdracht

Naast de projecten die hij zelf initieert werkt Chris vaak in opdracht.

Zo heeft hij in de loop van de jaren al een aantal audiotours voor musea opgenomen. Die houden vaak het midden tussen een vertelling en een documentaire.

Daarnaast geeft hij af en toe een gastles of masterclass op diverse hogescholen over het maken van een podcast.

Groene Oren
In deze podcast van Staatsbosbeheer interviewt Chris Nederlandse flora en fauna. De serie is geïnspireerd op het Amerikaanse ‘Everything is alive’ en wordt geproduceerd door De Studio. In de afleveringen die tot nu toe online kwamen werden de volgende ‘gasten’ ondervraagt: de nachtzwaluw (gespeeld door Daniël Cornelissen), de hazelmuis (Wart Kamps), het gentiaanblauwtje (Lies Visschedijk), de zandhagedis (Leopold Witte) en de eik (Paulien Cornelisse).

Paradevolk
De Parade vroeg Chris een serie portretten te maken van mensen voor en achter de schermen van het festival. Hij interviewde hiervoor twaalf personen. De korte bijdrages die hij uit de gesprekken monteerde liet hij aan de geïnterviewden horen terwijl ze er op de Parade naar luisterden. Paradevolk werd in 2018 tijdens de Parade in Utrecht en Amsterdam vertoond. Het prachtige camerawerk is van Freek Zonderland.

Luisterroutes
Samen met compagnons Johan Idema en Ferry Piekart maakte Chris een reeks luisterroutes voor musea. Idee is dat je in een uur door een museum geleid wordt aan de hand van een bekend persoon. Je hoeft maar een keer op play te drukken en vervolgens word je vanzelf meegenomen.

Er zijn luisterroutes gemaakt voor het Fries Museum (rondleider: Jan Jaap van der Wal), het Van Abbe Museum (Lucas de Man) de Kunsthal (Mike Boddé) en Museum Beelden aan Zee (Isolde Hallensleben) en Oude Kerk (Halina Reijn).