Aflevering 62. De man van staal

In deze aflevering duikt Chris, samen met Paulien, in twee biografieën die als Kanarie-boekje verschenen. Allereerst is dat het honderdste Kanarie-boekje: Deterding. Maar wie was Deterding, en waarom zijn we hem vergeten?

Daarna raakt Chris in een vortex naar aanleiding van de biografie van Andrew Carnegie (spreek uit: kar-NEE-kie). En deze vortex leidt via katoenmolens, duiven en konijnen, naar Braveheart, Pittsburgh, de telegrafie, slaapwagons, oliebronnen, staalfabrieken, stakingen, controverses, een bad-guy die Frick heet, het Skibo kasteel in Sutherland en paleizen voor het volk. Tot slot neemt Paulien je nog mee in een mini-vortex over blauwe gezichtsschmink.

Heb je een verhaal naar aanleiding van Kanarie-boekje 35 ‘Hoe houdt een winkelier zijn klanten vast?’ (en vat dat ruim op, zoiets als ‘iets met een winkel’), bel dan drie woorden door naar: 0848371282

Reacties: manmetdemicrofoon@gmail.com

Wil je een Gids ontvangen ga dan naar de DONEERKNOP

En wil je adverteren, dan kun je een mailtje sturen naar: adverteren@dagennacht.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *